Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding uitbesteden

Wil jij je linkbuilding uitbesteden? Zoek dan niet verder! Het is belangrijk, dat een linkbuildingprofiel een hoge kwaliteit geniet, aangezien het van oudsher dé tactiek is om SEO effectief toe te passen. Linkbuilding dient voor verschillende doeleinden, maar het voornaamste doel is het verhogen van je domeinwaarde. Dit heeft uiteindelijk een positief gevolg voor je websitebezoekers, je conversies en andere voor afgestelde doelen. Het systeem van Google is dusdanig ingericht, dat Google links van andere websites naar jouw pagina als stemmen ziet. Oftewel: Je krijgt meer waardering wanneer jij meer stemmen naar jouw website krijgt. Let op: kwaliteit gaat boven kwantiteit!

Het internet is veelal gebaseerd op links tussen verschillende websites. Alles staat met elkaar in verbinding en vormt hierdoor één groot netwerk van allerlei websites. Wil je graag weten hoe linkbuilding in zijn werking gaat? En wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees dan vooral verder.

Linkbuilding uitbesteden

Wij hebben gewerkt voor of werken nog steeds voor:

Wat is Linkbuilding?

We hadden natuurlijk al een klein tipje van de sluier gegeven betreft: linkbuilding. Maar wat is linkbuilding? Simpelweg is het een proces waarbij links van de ene naar de andere website verwijzen. Voordelen van linkbuilding zijn:

 • Online beter vindbaar;
 • Groei in organische bezoekers;
 • Hogere autoriteit voor je domein;
 • Meer leads.

En waarom is het dan waardevol? Zoals al eerder vermeld ziet Google het aantal linkjes die naar jouw website leiden als een soort ‘stem’. Dus hoe meer stemmen des te hoger je positie zul je denken? Uiteraard, maar het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat alles qua SEO ook in orde is. Naast linkbuilding gaat het o.a. ook om relevantie en kwaliteit. Hoe beter de relevantie en kwaliteit is, des te meer waarde Google hecht aan de ‘stem’! Uiteindelijk met maar één doel: het aanvullen van jouw natuurlijk linkprofiel!

Meer weten over hoe wij jouw op het gebied van SEO kunnen ondersteunen? Klink dan hier.

Natuurlijk linkprofiel

Het bouwen van een krachtig natuurlijk linkprofiel is meer dan enkel het verzamelen van sterke links. Google doet er namelijk alles aan om misleiding van de zoekresultaten te achterhalen en kijkt om die reden of het linkprofiel, dus natuurlijk is. Waar bestaat een natuurlijk linkprofiel dan uit?

 • Relevante links; en
 • Eerlijk verdiende backlinks; en
 • Kwalitatieve links/blogvermeldingen, maar ook naar kwalitatieve mindere links; en
 • Follow en nofollow links.

Het is logisch, dat de eerste 3 punten voor de hand liggen. Een irrelevant linkprofiel wekt al gauw een indruk van manipulatie.

Maar wat wordt er nu bedoeld met follow en nofollow links? Wij beschrijven het hieronder:

Een link die zorgt voor een boost in de Google rankings, wordt ook wel een follow link genoemd. Hoe komt dat? De spider van Google volgt de link en erkent vervolgens aan de doelpagina een stukje waarde toe. (Ook wel bekend als link juice).

Er zijn ook links die de spider van Google namelijk niet volgt. Aan de doelpagina van zo’n link wordt dus ook geen waard toegekend. Deze links worden ook wel nofollow links genoemd. Hoe pas je een nofollow link dan goed toe? Het gebruiken van een nofollow link is bijvoorbeeld een meerwaarde wanneer je een blog of forum hebt. Je wilt per slot geen ‘juice’ kwijt raken aan mensen die commentaren of berichten plaatsen.

In natuurlijke context van linkbuilding, dient het linkprofiel ook te bestaan uit een mix van follow en nofollow links. Mensen die een verwijzing naar jouw website plaatsen, doen dit over het algemeen via verschillende platforms. Zoals bedrijfswebsites, blogs, fora, social media kanalen en social bookmarking sites.

Logische wijs past Google ook spelregels toe betreffend linkbuilding.

‘Wat heb je aan een steengoed restaurant, als het verstopt zit in het bos?’

Stel je eens voor dat je een prachtig pandje hebt gevonden, ergens achteraf tussen de bomen. Je gaat open en dan… geen hond te bekennen. Duizenden mensen die vlakbij wonen, maar niemand die van het bestaan afweet. Zelfs als ze zoeken in Google weten ze je nog steeds niet te vinden. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Je wilt klanten! Zet daarom online marketing in. Zorg dat je goed gevonden wordt bij jouw doelgroep en laat zo jouw bedrijf groeien.

Linkbuilding uitbesteden? De spelregels van SEO:

Uiteraard wapent Google zich ook tegen zogenoemde ‘valsspelers’ dit doet Google d.m.v. haar algoritme, genaamd Google Penquin. Die beoordeeld op haar beurt wanneer het algoritme van Google negatief wordt beïnvloed. Dit wordt ook wel Black Hat SEO genoemd, maar wat houd dit precies in? Dat kan hem zitten in het linkpatroon van een bepaalde website. Dat gebeurd veelvoudig door het kopen van links in bulk. Deze links komen dan over het algemeen weg bij niet-relevante en onbetrouwbare websites. Mede hierdoor gaan er ineens een groot aantal links naar de website toe. Mocht Google constateren, dat je de regels overtreedt? Dan kan je een penalty krijgen, waardoor je in de Google zoeklijsten zult zakken. Hierdoor ben je dus minder zichtbaar in de wereldberoemde zoekmachine. In ons huidige digitale tijdperk kan dat dodelijk zijn!

1.

2.

Maar wat mag dan wel? Dat is een grijs-gebied, want het is niet te zeggen of bepaalde trucs onder Grey Hat SEO in de toekomst ook nog geaccepteerd gaan worden. Grey Hat SEO zorgt enkel voor een goede positie in de zoekmachine, maar heeft totaal geen toegevoegde waarde voor de websitebezoeker. In sommige gevallen wordt er ook gebruik gemaakt van zogeheten ‘tools’, die ervoor zorgen dat de spiders van Google de website sneller zullen bezoeken. Waardoor er eerder meer stemmen worden gegenereerd.

Linkbuilding uitbesteden? Zoek jij zekerheid? Dan ben je bij de Brandboost Company aan het juiste adres, aangezien wij enkel en alleen gebruik maken van White Hat SEO-technieken. Wat houd dit in? Bij het optimaliseren van een website d.m.v. White Hat SEO wordt de aandacht volledig gelegd op het creëren van toegevoegde waarde voor de websitegebruiker. Kwalitatieve en waardevolle content staan bij ons dan ook hoog in het vaandel m.b.t. SEO en uiteraard linkbuilding. Google beloont dit op haar beurt door een hogere rankschikking in de zoekmachine.

3.

SEO

Linkbuilding uitbesteden? Het is de investering waard!

Met alle hevige competitie op het web wil je als organisatie natuurlijk opvallen. Linkbuilding zorgt ervoor dat de SEO van jouw website van een kwalitatief goed niveau is. Je wilt natuurlijk een toppositie bemachtigen binnen Google. Het hebben van een goede linkbuilding strategie kan waardevol zijn om meerdere redenen:

 • Online beter vindbaar;
 • Groei in organische bezoekers;
 • Hogere autoriteit voor je domein;
 • Verga jezelf een plek boven de concurrentie; tenslotte
 • Verkrijg meer leads.

Waarom kiezen voor de Brandboost Company?

Binnen de Brandboost Company, gaan wij op een persoonlijke manier te werk, want de ene klant is andere niet. Waarin onderscheiden wij ons dan van de rest? Wij houden niet van rookgordijnen en geheimzinnigheden. Middels jou eigen op maat gemaakte dashboard kan jij alle werkzaamheden en resultaten in 1 oog opslag zien!

Met een goede linkbuildingstrategie alleen ga je moeilijk een toppositie bemachtigen in Google. Waarom niet? Zoals we aangaven is linkbuilding van oudsher dé SEO methode om autoriteit voor je domein te generen. Wil jij de nummer 1 plek bemachtigen? Dan dient je gehele SEO ook geoptimaliseerd te zijn.

Linkbuilding aan ons uitbesteden? Zo gaan wij te werk:

 • Wij beginnen elke opdracht met een analyse van jouw website, maken een relevant zoekwoordenonderzoek en uiteraard een concurrentieonderzoek:
 • Vervolgens gaan wij over tot actie en gaan wij in samenwerking met jou één ijzersterke linkbuildingstrategie samenstellen:
 • Op basis van het linkprofiel van de concurrentie, hebben wij binnen vrijwel elke branche een betrouwbaar netwerk opgebouwd met relevante linkpartners:
 • Daarna benaderen wij ons netwerk voor het plaatsen van een link en om te kijken wat de mogelijkheden zijn m.b.t. het plaatsen van content.
 • Tenslotte plaatsen wij de content en zorgen wij, dat de link wordt geplaatst!

Linkbuilding is dan ook onmisbaar in een gedegen online marketing strategie!  Zit het al in die van jou? Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

SAMEN EN VOOR ELKAAR

We zijn trots op onze reviews

The Brandboost Company | Online marketing bureau Hengelo
The Brandboost Company | Online marketing bureau Hengelo
35 Google recensies
Marcel de Wit
Marcel de Wit
2023-11-02
Helder bedrijf dat hun prestatie niet vooraf overdrijft, gewoon duidelijk, dit is mogelijk. Verder geven ze maandelijks door wat er precies allemaal verbeterd en gedaan is. Ook is het werkelijk resultaat goed te monitoren. Goed bezig!!
Saskia Bruin
Saskia Bruin
2023-11-02
Brandboost Company helpt mij met het verbeteren van mijn website en de vindbaarheid op google. Leuk contact, korte lijntjes, snelle feedback. Fijn bureau om mee samen te werken.
Teunis Soeing
Teunis Soeing
2023-10-29
Goede communicatie, transparant en ze denken graag mee. Doen wat ze zeggen, een prettige samenwerking.
Hannes Hendriks
Hannes Hendriks
2023-10-25
Top service!
Clinique Dr. Don
Clinique Dr. Don
2023-10-06
Danny heeft kennis van zaken, prettig overleg en goed advies
Steffie Wenzel
Steffie Wenzel
2023-10-06
Bureau met verstand van zaken, no nonsense en prettige communicatie!
InDiv Solutions
InDiv Solutions
2023-09-29
Leuk professioneel bedrijf, denkt goed mee en helpt ons maar ook onze klanten met de vindbaarheid en verschillende campagnes.
I. Doldersum
I. Doldersum
2023-07-27
Fijne samenwerking: reageert snel, denkt mee, de resultaten zijn positief!

NEEM CONTACT MET ONS OP

We gaan graag de uitdaging aan

Heb jij interesse in onze diensten? Of wil je graag eens vrijblijvend sparren over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

074 369 0585
team@brandboostcompany.nl

  Danny Scheurink